Onobyse-samose

„Myslím, že by se mělo zamést na schodech. Taky by se měl natřít plot.“

Ona tajemná magická síla, o níž často maminka promlouvá, stojí za všemi úchvatnými činnostmi v naší domácnosti. Až fantastická je samozřejmost, se kterou Onobyse-samose umývá nádobí, čistí okapy, posunuje popelnici, dolévá vodu do chladiče a krmí kočku. Zajímavé, vezmeme-li v úvahu, že kočka ještě nikdy nevyletěla strachy z kožichu. Můžeme z toho usoudit to, že Onobyse-samose není krvelačný přízrak toužící po nepřekonatelné čistotě. Také mě již napadlo, že vystupuje v televizních reklamách jako ten plešatý pán ze saponátu. Pak mi ale není jasné, proč nám krmí kočku. Zkoušela jsem již naši milovanou sílu Onobyse-samose srovnat s úkazem Poltergeist, neboť věci v naší domácnosti se hýbou podobným způsobem. Rozdíl je v tom, že Poltergeist je tak trošku chaotik a s pořádkem si moc neláme hlavu. Onobyse-samose stačí, když pěkně uklidí.

Onobyse-samose není jediná síla, která u nás doma vládne. Ještě je tu Tosamo a dvě síly s měnším vlivem: Jáne-to-on a To-ona-jáne. Vliv posledních dvou sil značně záleží na člověku, kolem kterého tato síla tvoří auru. Čím je člověk silnější a má větší šanci vás přeprat, tím je aura slabší. Působení všech těchto sil má velice špatný vliv na členy rodiny. „Mělo by se…“ okamžitě vyvolává vlnu „Ááách jo…“ nebo „Už zase?“. Morálka upadá, dochází k hádkám. Vždy to dojde do chvíle, kdy síla konečně zapůsobí na nejslabšího jedince a ten (ač nerad) úkol splní. Na jedničku.

A zkusili jste se bránit? Nebraňte se. Pod vlivem Onobyse-samose nebudete navždy. Také patřím mezi ty slabé jedince a moje Onobyse-samose mne neustále nutí měnit prázdnou tubičku od zubní pasty za novou. Když překousnete hořkou chuť nuceně působící práce, kterou konáte, zjistíte, že Onobyse-samose z vás dělá lepšího člověka.